Novi britanski premijer je obožavatelj Dalmacije

Novi britanski premijer je obožavatelj Dalmacije

Britanija dobiva novog premijera. Boris Johnson u srijedu, 24. srpnja preuzima dužnost, nakon što je pobijedio na unutarstranačkim izborima.

Boris Johnson je bio gradonačelnik Londona te šef diplomacije. Obavljajući te funkcije posjetio je i Hrvatsku u 2016. godine.

“Veselim se danu kada ću moći otići u svoju trgovinu u Londonu i kupiti Dingač i Pošip. Još se sjećam ta dva jako dobra vina, ne znam zašto se ne prodaju u Londonu kako bi trebala, pretpostavljam da je to zato mislim da je zato što ih vi u Hrvatskoj sve popijete”, rekao je u studenom 2016. godine Boris Johnson, prilikom službenog posjeta Hrvatskoj.

Boris Johnson poznat je kao strastveni biciklist, a također možemo zaključiti da je strastveni ljubitelj hrvatske prirode jer u suprotnom ne bi dolazio ljetovati u Hrvatsku gotovo svako ljeto.

Koliki god bio ljubitelj Hrvatske, Johnson nije ljubitelj Europske unije. Johnson je obećao Brexit krajem listopada, pa kud puklo da puklo. Protiv toga je parlament, a pitanje je hoće li on do tada i ostati na dužnosti. Njegovoj prethodnici, koja sutra odlazi, članovi kabineta pripremili su oproštajni dar, torbu i nakit u vrijednosti tisuću i pol funti, koliko im je zakonom dopušteno.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *